Magyar Iparművészet lapszámbemutató az Akadémiai Szalonban

Beharangozo_01

Ünnepi pillanatra készülünk, hiszen egy régi-új folyóiratot ünnepelhetünk. A Monarchia korában, 127 évvel ezelőtt, 1897-ben alapították a Magyar Iparművészet folyóiratot, amely egészen 1944-ig működött, majd közel fél évszázados szünet után, 1993-ban Fekete György, Dvorszky Hedvig és Schrammel Imre újra életre hívta a Magyar Iparművészetet. Az elmúlt 30 évnek is több korszaka volt, de mi most a jelenből indulunk ki, hiszen 2024 igazi változást hozott a folyóirat életében. Erről számol be Keppel Márton művészettörténész, a folyóirat főszerkesztője a 2024. június 19-ei esten. Melyek voltak a megújulás legfőbb tartalmi szempontjai, hogyan kapott kiemelt szerepet a magazinszerűség és az ismeretterjesztés, hogyan született meg az új grafikai arculat, és merre folytatódik a Magyar Iparművészet sorsa? Többek között e kérdésekre is választ kaphatunk a szerkesztőség tagjaitól: Keppel Márton főszerkesztőtől, Blankó Miklós szerkesztőtől és Lénárt Attila grafikustól. Közreműködik Cservenák Boglárka fuvolaművész.

Időpont: 2024. június 19. 17.30
Helyszín: 1034 Budapest, Makovecz utca 25. (8-as kapucsengő)

Vélemény, hozzászólás?

Kiállítások, események
Kiállításmegnyitó / Textilművészeti Triennálé TŰ-RÉS-HATÁR

A VIII. Nemzetközi Textilművészeti Triennálé kiállítása a Szombathelyi Képtárban az alábbi kategóriákban: fal- és tértextil, textildesign, miniatűrtextil, zászló és szalag. 9700 Szombathely, Rákóczi Ferenc utca 12.

Kiállítás megnyitó / Réteg–Rend

A gödöllői Várkapitányi Lakban július 14-ig tekinthető meg Katona Szabó Erzsébet (1952-2024) textilművész kiállítása, bemutatva az alkotói korszakokat a kárpitoktól kezdve az öltözékeken át a bőrkollázsokig. Várkapitányi Lak – 2100 Gödöllő, Szabadság út 2.

Kiállításmegnyitó / New. Art. Stúdió.

A legendás underground ruhaműhely története a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói által szervezett kiállításon. 1075 Budapest, Király utca 11.

Kiállításmegnyitó / ÜVEG Hidegen-Melegen

A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége által szervezett üvegművészeti kiállítás várja látogatóit a belváros szívében.
1061 Budapest, Andrássy út 6.

Ezeket is olvassa el
New_17

New Art Stúdió

Kaesz_16

Kaesz a leltár

20_eves_35

20 éves a Határtalan Design!

Nagyvilagra_16

„Alkotni művészet, eladni Kunst!”